Hyr en Snowscoot på Gesundaberget!

Snowscoot är sedan några år godkänt av SLAO för användning i svenska backar. Det är dock upp till varje enskild skidanläggning att själv besluta om vilka åkredskap som godkänns i den egna anläggningen och om eventuella restriktioner i åkområde och liftar mm. En snowscoot ska alltid vara försedd med fångrem.

Priser för hyra: Per timme 99 kr Per dag 450 kr

Historia

Allt började 1990 en vinternatt i en schweizisk stuga som snack mellan några snowboardåkande kompisar som även var BMX-cyklister. Franck Petoud hade den ljusa idén att skära isär sin snowboard i två delar och montera en ram från en “funscoot” på dessa . Han hade just då uppfunnit världens första Snowscoot.

Vad är en Snowscoot?

Snowscoot är en typ av snöcykel (inspiration hämtad från BMX.) med skidor/snowboards istället för hjul. Den unika konstruktionen gör den idealisk för att framföras i pist samt i djupsnö. Relativt enkelt att lära sig åktekniken om man har åkt skidor/ snowboard förut. Är du dessutom cykelintresserad kommer detta vara ett roligt alternativ vintertid. Höga farter, carving, pudersnö, stora hopp, feta trick eller bara glida omkring? Inga problem, en snowscoot fixar allt!

Snowscoot är ingen leksak utan ett ytterst kvalificerat redskap för utförsåkning i såväl pist som i offpist och ska inte förväxlas med billigare varianter.

Snowscoot finns att prova, hyra och köpa! Även möjlighet till kurser.