Downhill Gesundaberget

Gesundabergets ”downhill” kretsar kring hela Gesundaberget och sprider sig ut i vildmarken där du som cyklist bjuds på en fantastisk mix av naturliga stigar, singeltracks och helt unika utsiktspunkter.

Tack vare just sina mer avancerade leder har Gesunda även blivit en flitigt använd i tävlingsanläggning inom downhill. Här körs ESS, Enduro Sweden Series tredje deltävling 15-16 september där alla åkglada enduroälskare kan anmäla sig. Scandinavian Downhill Cup körs 28-29 juli i Gesunda. Men även mer lättsamma tävlingen Skoj Downhill Cup finns, den körs den sista söndagen i varje månad från juni till oktober.

Cykeluthyrningen innehåller förutom vuxencyklar även specialbyggda 24 tums barncyklar. Dessutom finns en bike shop där reservdelar och tillbehör säljs.

 Caro-Line, Grön

Nybörjardrömmen på ca 2 kilometer. Banan för dig som vill prova på det här med downhillcykling på riktigt. Ta det i ditt eget tempo och bara rulla försiktigt ner eller släpp på lite och känn att det finns plats att växa i det här spåret.

 Magic Carpet, Blå

En av landets äldsta spår byggt med grävmaskiner av riktigt rutinerade cyklister. Här är hoppen lite större och kurvorna lika så. Det går fortfarande bra att smyga ner och känna flytet över hoppen och genom kurvorna men här växer du rejält som cyklist när du börjar släppa på.

 Älgspyan, Röd

Slingrig naturstig med en del stenar och rötter.

 Skogsmys, Röd

Naturstigen du myser på med sin sköna blandning av alla typer av underlag från släta byggda kurvor till utmanande berghällar och rötter.

 Trippel J, Röd

Ett kittlande spår med start bredvid avstigningen av liften som bjuder på hängande broar längs med stupbranter och sköna kurvor i skogspartier.

 Stök-spåret, Röd

En riktig klassiker från mitten av nittiotalet och som namnet avslöjar rätt stökig naturstig.

 GMX, Röd

Maskinbyggd utmaning med stora hopp som dock är rullbara. Start vid spårcentral Blindtarmen.

 Xcele-rator, Röd/Svart

Ordentlig utmaning för dig som gillar stora hopp, dropp, gaps och rejäla vallkurvor. Start vid spårcentral Blindtarmen.

 Locals trail, Röd/Svart

Utmanande naturstig med stora dropp om man vill ha rejäla flygturer.

 Tävlings-spåret, Svart

Elit. En av landets bästa banor för downhilltävling på högsta nivå. Här har massor med stora tävlingar och mästerskap genomförts.

 Under liften, Svart

Låt folket i liften se ditt åk nedför ett av landets stökigaste liftspår.

 Åggvårms-stijän (Viper trail), Svart

Kanske det svåraste downhillspåret som finns i landet? Vansinnigt brant och riktigt stora dropp som bara eliten ger sig på, och knappt det.

BOKA IDAG FÖR 3690 kr

TOMTELANDET - familjeweekend i stuga FÖR 3690 kr

Tomtelandspaket 2 vuxna 2 barn Boende i stuga 2 nätterSänglinnéEntré Tomteland Pris 3690 kr Gäller den 22/6-18/8
Kontakta oss för bokning
3 nätter m liftkort 3100 kr/pp

TOMTELANDET - familjeweekend i vår Skilodge FÖR 3100

Tomtelandspaket 2 vuxna 2 barnBoende i skilodge 2 nätter SänglinneEntré Tomteland Pris 3100 krGäller den 22/6-18/8
Kontakta oss för bokning
Bikepark

BOKA VÅRT FANTASTISKA WEEKENDPAKET I SKI LODGEN

Cykel-weekendpaket torsdag till söndag Boende i stuga 3 nätter 4 vuxna SänglinnéLiftkort 3 dagarPris 6190 kr Gäller den 21/6-11/8
Kontakta oss för bokning
Bikepark

BOKA VÅRT FANTASTISKA WEEKENDPAKET I SKI LODGEN

Cykel-weekendpaket fredag till söndagBoende i skilodge 2 nätter2 vuxna SänglinnéLiftkort 2 dagar städningPris 2390 kr Gäller den 1/6-6/10
Kontakta oss för bokning
GESUNDABERGET

VI HAR NÄSTAN ALLT!

Kontakta oss


Välkommen till

GESUNDA

Sommar på Gesundaberget i Dalarna är sedan länge ett omtyckt turistmål och en alpin anläggning såväl sommar som vinter. Anläggningen är belägen på Siljans västra sida, mitt emellan Leksand och Mora. Berget som mäter 514 m.ö.h. erbjuder en storslagen utsikt över Siljan i öster och hänförande vildmark  i väster.

Sommartid erbjuds en mängd aktiviteter på och omkring berget. Toppen kan bestigas till fots från bilparkeringen som ligger på 303 meters höjd. Det går även att ta med cykeln i stolsliften upp till vår Bike Park som har leder från toppen och ner i alla svårighetsgrader, från enkel grön till feta grymma svarta leder. Höghöjdsbana, fresbee-golf, fiske och skärmflygning är andra exempel på sommaraktiviteter.

Skidbackarna vintertid har en fallhöjd på 270 meter och nedfarter upp till 1800m i längd. Runt berget går klassiska längdspår och konstsnöspår för såväl klassisk åkning som skate.

Bilder från backen!