Om Gesundaberget

Skidanläggning / Bikepark

Gesunda

Gesundaberget  som reser sig 514 meter över havet erbjuder unik skidåkning eller downhill-cykling med en fallhöjd på ca 270 meter och den längsta nedfarten är ca 1800m lång. Allt detta tillsammans med en storslagen utsikt över vatten och vildmark i alla riktningar, vilken belönats med tre stjärnor i Michelins ”Green Guide”.

 

0
Fallhöjd i meter
0
Antal nedfarter
0
Längsta nedfart meter
0
Liftar
0
Längdskidspår
Sett från ovan - Vintertid

Gesundaberget

Gesundaberget är för dem som vill uppleva en unik skidsemester i en fantastisk vildmarksmiljö. Vi är stolta över att kunna erbjuda en bred mix av nedfarter för alpin skid- och snowboardåkning, barnbacke och underbara längdskidspår samt skoterleder i en prisvinnande miljö. Vi har ett stort utbud för alla smaker, åldrar och skicklighetsnivåer. Vi erbjuder boende hela året i rum och stugor, vilka är belägna precis vid bergets fot. Vi har Toppstugan och Värdshuset som erbjuder allt ifrån lunch och after ski till mysiga middagar och barhäng, samt Boden där vi har liftkortsförsäljning, skiduthyrning, skidverkstad och reception.

Skidåkning är verklig kvalitetstid med familj och vänner!

GESUNDABERGET

VI HAR NÄSTAN ALLT!

Gesundaberget Skiresort

En av Sveriges vackraste skidorter

Det första caféet byggdes på bergstoppen i början av 1920-talet och består än idag i form av vår toppstuga. 1958 byggdes den första linbanan – en ensitsig stolslift - från parkeringen till toppen, och den nuvarande toppstugan. Skidbackar och skidspår anlades då av Sollerö IF. Linbanan ersattes sedermera av en ny i samma sträckning, med tvåsitsiga stolar. Dess längd är 800 meter och åktiden är 8 minuter. Andra liftar för skidåkare har sedan byggts och nedanför backarna finns ett hotell/skilodge, sportshop och ett värdshus. Lite längre ner ligger upplevelseparken Tomteland.