Välkommen till ett MTB lopp den 23 juni på klassisk cykelmark,
MTB Challenge 2019

Loppet riktar sig till cyklister som vill ha en underhållande cykeldag i varierande terräng. Banan går i största utsträckning på grusvägar, fina stigar längs Siljansleden och körvägar. Start och mål sker på Gesundaberget i anslutning till Gesunda Bikepark, och Restaurang och boende finns i anslutning till start och mål.

Möjlighet till uppställning av husvagn/husbil finns i anslutning till start- och målområdet.

Banor
Banan går i två olika looper med vandringsleden Siljansleden som bas. Första loopen går i riktning mot Mora upp längs Ryssaån och kraftstationen i Ryssa. Vidare längs järnvägsbanken mot Siljansfors och vänder sedan åter mot Gesunda via Hållens fäbodar och Malibambo med fina slingrande stigar ner mot Rossbergs fäbodar. Banan går sedan in för varvning vid Gesundabergets Bikepark efter ca 35 km.

Andra loopen går i riktning mot Siljansnäs. Med en blandning av grusvägar och fina stigar tar du dig in mot Mångberg. Sedan fortsätter banan med en fin stigning upp till Holens fäbodar för att sedan följa Siljansleden mot Åsens fäbodar där det blir en fin stigning upp mot Åsengården. När man nått Åsengården bär det av utför och åter mot Mångberg och Borberg med en blandning av stig och grusvägar för att sedan avsluta med stigningen upp till Gesundaberget och målgången vid Gesunda Bikepark. Utmed banan finns vätskekontroller att stanna vid för att fylla på vätskereserverna.
För klasserna ungdom sport flickor och pojkar samt nybörjare flickor och pojkar finns en kortare bana som körs i närområdet runt Gesundaberget Bike Park. Banan körs i form av ett varvlopp. Efter målgång finns möjlighet till förtäring och vätskepåfyllning i restaurangen vid Gesundaberget Bikepark. Passa nu på att ta en hel helg med cykling i och runt Gesunda Bikepark!

Klassindelning
Klass – Sträcka – Start av – Starttid
Damer Elit Motion ca 65 km 400 kl 10:00
Herrar Elit Motion ca 65 km 400 kr kl 10:00
Damer Motion ca 35 km 400 kr kl 10:15
Herrar Motion ca 35 km 400 kr kl 10:15
Ungdom Sport
pojkar & flickor 11-14 år ca 35km 200 kr kl 10:05
Nybörjare
Flickor och Pojkar 6-10 år 100 kr kl 10:30

OBS! Licens gäller i alla tävlingsklasser.
Engångslicens går att lösa på plats för 200kr.

Anmälan
Anmälan görs via mail till cksoldi@hotmail.com
Anmälan och betalning oss till handa senast  21/6 2019. Efteranmälan kan göras på plats innan start, då tillkommer efteranmälningsavgift +150kr. På tävlingsdagen endast kontant betalning. Nybörjare ingen efteranmälningsavgift.

Betalning
Sker till postgiro nr: 802116–4.
Viktigt att ange fullständigt namn, klubb samt ev. Licens nummer.

Regler
Deltagande sker på egen risk. SCF s och länsstyrelsens regler gäller. Vanliga trafikregler skall följas och gäller för samtliga deltagare.

Priser
Priser till de främsta i tävlingsklasserna och ungdomsklasserna.
Priser lottas ut i motionsklasserna och alla nybörjare erhåller priser.

Tävlingskansli
Tävlingskansliet är beläget i Kattis kaffe/Cykeluthyrning i anslutning till Gesunda Bikepark.
Nummerlappar hämtas ut och efteranmälan görs i kansliet senast 60 min innan första start.
Kansliet, dusch och omklädning är öppet mellan 7:00 och 16:00.

Boende
Gesundaberget har 2 bäddsrum och 4 bäddsrum i vår skidloge pris 795 kr per dubbelrum och 995 kr per fyrbäddsrum. Exl: sänglinne 135kr per person. Städning ingår.
4 Bädds stuga 1200 kr 8 Bädds stugor 1600 kr bokning min 2 nätter. Bokas på info@gesundaberget.se www.gesundaberget.se tel: 0250–21400
Det kommer även att finnas lunchbuffé på värdshuset till för dom hungriga.

Kontaktpersoner
Tävlingsledare

Leif Resar, Mobil: 070-683 90 30
e-post: leifresar@hotmail.com

Banchef
Lars Svarf, Mobil: 070-216 41 09
e-post: cknatenlars@hotmail.com

PM med ytterligare information kommer att publiceras på CK Soldis hemsida och SWE Cycling Online i god tid före tävlingarna.

Vi hälsar Er välkomna till Gesunda Bikepark och önskar er en trevlig vistelse!

CK Soldi i Samarbete med Gesunda Alpine Bikepark